Blockchain oyun girişimi Azra Games, Andreessen Horowitz liderliğindeki bir finansman turunda, RPG oyunu “Project Arcanas”ı geliştirmek için 15 milyon dolar topladı. Tura NFX, Coinbase Ventures, Play Ventures ve Franklin Templeton da katıldı…

Şirkete göre “Arcanas Projesi’’, çok sayıda NFT’ye sahip bir RPG olacak. NFT’ler, belirli karakterlere veya oyun içi öğelere sahiplik tapuları olarak hizmet edecek. Arcanas Genesis Collection’ın, oyunun ilk NFT’leri olması bekleniyor.

NFT’ler oyun alanında tartışmalı hale geldi. Kaygılar nedeniyle birkaç NFT oyun projesi iptal edildi. Ancak Ubisoft ve Square Enix gibi stüdyolar, NFT’lerin oyuncuların oyun içi varlıklarına gerçekten sahip olmaları ve bunları takas etmelerini sağlayacağı inancıyla ilerlemeye devam ediyor.

Azra’nın ekibi blockchain oyun dünyasını ele geçirmeye hazır görünse de tek bir sorun var; şirket hala hangi blockchain üzerinde çalışacağını bilmiyor.

Firma, fon duyurusunun haberini takiben sosyal medyada “Henüz bir blockchain’e karar vermedik” diye açıklama yaptı ve acele etmek istemediğini dile getirdi.

“Project Arcanas”ın hangi blokzincirine kurulacağı belli olmasa da Azra Games birkaç ipucu veriyor. Şirket, Solidity (Ethereum’un programlama dili), Rust (Solana’nın programlama dili) veya “başka bir modern akıllı sözleşme çerçevesi” kullanma deneyimine sahip bir Web3 mühendisi aradığını söylüyor.

Azra ekibi Web3’te yeni olsa da video oyun endüstrisinin tecrübeli isimleriyle ve Electronic Arts uzmanlarıyla dolu.

Azra Games’in oyun direktörü Michael Noriega da yaklaşık on yılını yazılım geliştirici ve teknik sanatçı olarak geçirdiği EA’dan geliyor.