Finans ve varlık yönetimi alanında sunduğu özümlerle bilinen VoloFin, yatırımcılar ve KOBİ’ler için blokzinciri tabanlı faktoring platformunu ABD, Hindistan ve Singapur için 1 Nisan’da başlatacağını açıkladı.

Bankaların sermaye gereksinimleri nedeniyle dış ticaret finansmanından giderek uzaklaşmasıyla birlikte faktoring, KOBİ’ler için oldukça önemli bir finansman kaynağı haline geldi.

VoloFin CEO’su Mohit Agarwal yeni platformlarında faktoring sürecinin tamamının blokzinciri üzerinden yürütüldüğünü söylüyor: “Yatırımcıların parası emanet olarak tutulur, nereye yatırıldığını görebilir ve yatırımlarının parametrelerini belirleyebilirler.

Agarwal, KOBİ’lerin ürettiği ürünlerin alıcılarının genellikle Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya, Güney Kore ve Avustralya gibi gelişmiş ülkelerde yer alacağını söylüyor.

Merkezi Singapur’da bulunan VoloFin, durum tespiti, uyumluluk, dokümantasyon, ödeme işleme, kredi değerlendirme ve izleme dahil olmak üzere platformdaki tüm faaliyetlerin sorumluluğunu üstlenecek.

Standard Chartered, ticaret finansmanı dolandırıcılığını engellemek için blokzinciri kullanacak

KaynakReuters