Viyana merkezli blokzinciri şirketi Wien Energie ve RIDDLE&CODE tarafından geliştirilen platform, güneş paneli varlıklarının çıktısını tokenize edecek ve müşterilerin üretilen güce göre fatura ödemesine olanak tanıyacak.

Yapılan açıklamaya göre Riddle&Code Energy Solutions, MyPower platformu için Avusturya merkezli enerji sağlayıcısı Wien Energy ile birlikte çalıştı.

MyPower, güneş paneli varlıklarını tokenize ederek müşterilerin Avusturya’nın güneş enerjisi endüstrisindeki hisseleri satın almasına olanak tanıyor.

Wien Energie CEO’su Michael Strebl konuyla ilgili olarak: “Yerel enerji topluluklarının ve mikro şebekelerin, iklim değişikliği sorunlarının ele alınmasında ve yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sistemlerine geçişte giderek daha önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ancak, tüketicilerin enerji üretimine ve yerleşimlerine katılımı fiilen dışlandığı için mevcut piyasa yapısı bu vizyonu gerçekleştirmek için yetersizdir.Blokzinciri, tüketicileri enerji ağındaki üretici tüketicilere ve aktif katılımcılara dönüştürme potansiyeline sahip.” ifadelerini kullandı.

Blokzinciri destekli MyPower platformu, tüketicilerin hem enerji tüketimine hem de üretime katılmalarını ve yeşil enerji kullanımından faydalanmalarını sağlayacak.

Projenin MVP aşamasında, küçük, yerel bir PV santralinin hisseleri sınırlı sayıda tüketiciye satıldı. Kullanıcılar, elektrik faturalarını ödemek için token’ları kullanabildiler. Wien Energie CEO’su Michael Strebl’e göre proje, kullanıcılarını tüketiciden “üreten tüketiciye” dönüştürdü.

RIDDLE&CODE, FMA’den endüstriyel token çıkartma lisansı aldı