Xbox’ın CEO’su Phil Spencer, oyuncuların büyük kısmının metaverse konsepti hakkında henüz ikna olmamasına karşın temelde on yıllardır burada oynamış olma ihtimalinin bulunduğunu söyledi…

Xbox’ın CEO’su Phil Spencer, medya platformu Bloomberg’in sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz yıl Microsoft’ta Oyunlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Spencer, Play to Earn (P2E) oyunlarına ekonomik ve spekülatif yönleri nedeniyle temkinli yaklaştığını söyledi. Yine de P2E’nin ilginç bir kullanım alanı olabileceği ihtimalini reddetmedi. Daha önce de NFT’lerle ilgili olarak ‘endişeli’ olduğunu söyleyen Xbox CEO’su, P2E konusunda da temelde -benzer çizgide- düşündüğünü gözler önüne serdi.

“Oyunlarımızı 3 boyutlu dünyaya taşıyacağız…”

P2E oyunlarına dair yorumlarının dışında Spencer, metaverse hakkında ise olumlu çıkarımlar sundu. Çoğu oyuncunun metaverse konsepti hakkında henüz ikna olmamasına karşın temelde on yıllardır burada oynamış olma ihtimalinin bulunduğunu belirtti. “Metaverse ile ilgili görüşüm şu: Bu oyuncular 30 yıldır metaverse’te. World of Warcraft veya Roblox oynuyorsanız, herkesin içinde olduğu paylaşımlı bir dünyada oynuyorsunuz demektir,” diyen Spencer, şöyle devam etti:

“Metaverse, insanların birbirleri ile özgürce iletişime geçebileceği, paylaşımlı deneyimler ve ortak amaçlar doğrultusunda etkileşime geçebileceği bir ‘3D paylaşımlı dünya’dır. Halo’yu oyun olacak düşünürsek, o bir metaverse. Minecraft da bir metaverse, Flight Sim de öyle (bunların her biri Microsoft yapımı). Günümüzde bir bakıma 2D’ler ve asıl soru, bunları tamamen 3D dünyaya taşıyıp taşıyamayacağımız. Kesinlikle bunu yapmayı planlıyoruz.”

KaynakBloomberg