CNBC tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre milenyal milyonerlerin yüzde 83’ünün kripto para birimlerine yönelik yatırımı bulunuyor.

Araştırmaya göre bu nesil portföylerinin önemli bir bölümünü kriptoya yatırdı ve kripto yatırımlarına 2022’de devam etmeyi planlıyor. Varlıkları 1 milyon ABD doları veya daha fazla olan yatırımcıların araştırıldığı rapor, araştırmaya katılan milenyal milyonerlerin %83’ünün kripto yatırımları yaptıklarını ortaya çıkardı.

Ankete katılanların yarısından fazlası (53%) portföylerinin yarısı veya daha fazlasını kriptoda tuttuklarını söylüyor. Katılımcıların yaklaşık üçte biri ise servetlerinin en az dörtte üçünü kripto varlıklarına yatırmış durumda.

CNBC’nin araştırması ayrıca yatırımlar açısından büyük bir kuşak farkı olduğunu da ortaya koyuyor. Y kuşağı servetlerinin yüzde 50’si gibi yüksek bir miktarını kriptoya yatırırken, diğer tarafta eski neslin sadece yüzde 4’ü dijital varlıklara yatırım yapmış durumda.

Yapılan araştırma yeni neslin geleneksel pazarlara yatırım yapmak yerine kripto ile nasıl daha fazla risk almaya istekli olduğunu da vurguluyor. Araştırmaya göre milenyallerin yüzde 48’inin kripto yatırımlarına ekleme yapmayı planlıyor, yüzde 38’i elinde tutmayı ve sadece yüzde 6’sı ise önümüzdeki yıl kripto yatırımlarını azaltmayı planlıyor.

Robinhood, kripto yatırımcılarını oynaklıktan koruyacak bir özellik üzerinde çalışıyor

KaynakCNBC