İngiltere merkezli Standard Chartered’ın katılımının ardından daha fazla yabancı banka Çin’in merkez bankası dijital para birimi (CBDC) testine katılma kararı aldı ve toplam yabancı banka sayısı 4’e çıktı.

Yerel haberlere göre Hong Kong merkezli HSBC, Hang Seng Bank ve Tayvan bankası Fubon Bank da platformlarına e-CNY entegrasyonlarını ekledi. Dört yabancı bankanın tamamı, müşterilerine e-CNY aktarma ve çekme olanağı sağlayacak. Ayrıca Hang Seng Bank, kişisel bankacılık müşterilerinin banka kartlarını resmi e-CNY uygulaması içinde bağlamasına ve dijital yuanı kullanmasına olanak tanıyacak. Kullanıcılar Hang Seng Çin’in mobil bankacılık Uygulaması aracılığıyla dijital yuan cüzdanına yükleme yapabilecekler. HSBC müşterileri de e-CNY için benzer özelliklerden yararlanabilecek.

Fubon Bank ise kullanıcıların mobil bankacılık yoluyla e-CNY’yi yüklemelerine ve banka kartını kullanarak CBDC’yi harcamalarına olanak tanıyacak. Firma, sınır ötesi ticaret, akıllı sözleşmeler, sınır ötesi ödemeler ve tedarik zinciri finansmanı alanlarında e-CNY CBDC uygulamalarını keşfetmeye devam edeceğini söyledi.

Hang Seng China’nın başkan yardımcısı ve başkanı Song Yuesheng, bankanın devam eden e-CNY CBDC pilot uygulamasını yeni tüketim senaryoları oluşturmak, hizmet sistemlerini zenginleştirmek, yeni tüketim canlılığını teşvik etmek ve iş fırsatları sağlamak için kullanmayı planladığını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Standard Chartered da şu anda e-CNY adı verilen CBDC’yi “sınır ötesi ticari ödemeler, ticaret finansmanı ve tedarik zinciri finansmanı” gibi alanlarda denediğini belirtmişti.

Çin CBDC’ler konusunda dünyada en ciddi adımları atan ülkelerin başında geliyor. Daha önce yaptığı testlerin ardından bu sefer yabancı bankaları da dahil edecek CBDC kullanımının kapsamını artırmak istiyor.

Nubank’in blockchain altyapısı Paxos ile sağlanan hizmeti 1 milyon kullanıcıya ulaştı

KaynakCoinTelegraph