“Geçtiğimiz yıl ‘Neden Blokzinciri?’ sorusunun artık sorulmadığı bir yıldı.” ICONLOOP CEO’su JH Kim verdiği bir röportajda bunu söyleyerek 2019 yılında blokzinciri üzerindeki farkındalığın geliştiğini vurguluyor.

Kim, bu geniş sosyal farkındalığa dayanarak blokzinciri endüstrisinin yeni yılda birbirlerine danışmaları ve birlikte çalışmaları gerektiğini vurguluyor.

2019 yılında insanların “neden blokzinciri?” diye sormayı bıraktığını ifade eden Kim, artık kimsenin teknolojinin faydasından şüphe duymadığını belirtiyor. Dünyanın farklı yerlerinde hükümetler blokzincirini tanıyarak onu ana akım haline getirmeye çalışırken bu teknolojiyi nasıl kullanabileceğimiz konusunda da bir fikir birliği ortaya çıkıyor. Kim şimdilerde blokzincirinin gerçek değerine gelecekte nasıl ulaşabileceğine yönelik kafa yoruyor.

Kim’e göre 2020’de blokzinciri endüstrisi bir araya gelmeli. Yapısal olarak blokzinciri, bireysel teknoloji şirketlerinin liderlik etmesinin yeterli olduğu diğer sektörler gibi değil. Bu yüzden Kim, doğal olarak blokzinciri endüstrisinin bir araya gelmesini umuyor.

Kim, hükümetlerden daha kolay iletişim kanalları oluşturmalarını da istiyor. Her hükümet kuruluşunun sanal alanlarla ilgili kendi koşulları bulunuyor ve benzer teknolojiyi kullanıyor olsanız bile her birine ayrı ayrı başvurmanız gerekiyor. Bu bağlamda Kim, blokzinciri çözümlerinin genellikle tek bir hizmet sunmak yerine çeşitli sektörleri kucakladığını ve endüstrinin kamu işlerini yatay olarak tartışabileceği bir hükümet kanalına sahip olmasının iyi olacağını söylüyor.

Kim son olarak bilgi paylaşımının ve hata yapabileceklerini kabullenmenin önemini de vurguluyor: “Diğer tarafı ikna etmeye çalışma tutumunu üzerimizden atmamız ve kendi görüşümüzle çelişse bile çoğunluğun kararını takip edebilmemiz gerekir

KaynakTheIconist