Alipay’in iştiraki Ant Financial, gıda ve blokzinciri çözümleri için Bayer Crop Science ile ortaklığa gitti. Firmalar teknolojinin şeffaflığını ve izlenebilirliğini tarımsal tedarik zincirlerine getirmek için bir ‘Uzlaşı Belgesi’ imzaladılar.

Anlaşma bu hafta Çin’in Hangzhou kentinde düzenlene Apara Konferansı’nda açıklandı. Ant Financial ayrıca Hyperledger ile ortaklığını genişlettiğini ve ikilinin birlikte çalışabilirlik, standartlar ve blokzinciri uygulamaları üzerinde çalışacağını açıkladı.

Ant’in bir hizmet olarak blokzinciri (BaaS) teklifi, hem kendi Ant Blokchcain hem de Hyperledger Fabric’i destekliyor. Bu teknoloji şimdi Alman Bayer firması ile tarıma getirilecek. Dünyanın en büyük ilaç şirketlerinden biri olarak bilinen Bayer aynı zamanda tarım sektörünün de büyük isimlerinden biri.

Blokzinciri ile birlikte bu ortaklık “gıda güvenliğini ve tarımsal tedarik zincirlerinin verimliliğini artırmak için daha fazla şeffaflık sağlamak üzere tasarlanmış kapsamlı, blokzinciri bazlı çözümler” oluşturacak.

Tarım ticareti şimdi Ant’in blokzinciri teknolojisinin 40’tan fazla uygulamasından biri. Şirketin tedarik zinciri finansmanı, havale ve pirinç izlenebilirliği konusunda da girişimleri bulunuyor. Alipay aracılığıyla şirket, çoğunlukla çevrimiçi reçeteler ve sigortalar için sağlık alanında birçok blokzinciri hizmeti sunuyor.

KaynakLedgerInsights