Cerealia SA, ticari kullanım için blokzinciri tabanlı fiziksel tarım ticaret platformunu başlattı. Platform, şirketlerin buğday, sorgum ve diğer emtia ticaretine izin veriyor.

Lansman, 2018’de başlayan bir dizi pilot çalışmasının ardından gerçekleşti. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Japonya, Dubai, Ukrayna, Türkiye, Cezayir ve Brezilya’dan birçok firma lansman öncesi döneme katıldı.

20.000 metrik ton kadar büyük sevkiyatlara izin veren İsviçre merkezli Cerealia, blokzinciri teknolojisini kullanarak daha hızlı ticaret ve daha fazla izlenebilirlik sağlamayı hedefliyor.

CEO Andrei Grigorov konuya yönelik: “Tüccarlar artık geleneksel telefon üzerinden komisyonculuk yerine gerçekten ticaret yaptıklarından% 100 emin olabilirler. Anında, dijital olarak imzalanan sözleşmelere ve blok zinciri tescilli kayıtlara “sonsuza kadar” sahip olurlar.” ifadelerini kullandı.

Tarım ticareti endüstrisi bir süredir blokzinciri teknolojisinin sunduklarından yararlanıyor. 2018 yılında en büyük tarım şirketlerinden dördü, Archer Daniels Midland Company, Bunge, Cargill, ve Louis Dreyfus, uluslararası tahıl ticaretini dijital çağa taşımak için blokzinciri ve yapay zeka kullanacaklarını açıklamıştı.

ABD Tarım Bakanlığı organik gıda izlenebilirliği için blokzincirini araştıracak

KaynakCoinDesk