Avustralya hükümeti ulusal blokzinciri yol haritasına yönelik iki yeni çalışma grubu oluşturdu. Bu çalışma gruplarından biri tarımsal tedarik zincirleri, diğeri ise eğitim üzerine olacak.

İki yeni çalışma grubu Avustralya’nın blokzinciri teknolojisini araştırma çabalarına yardımcı olacak. Eğitimde sertifikalandırma ve tarımda tedarik zinciri takibine odaklanacak olan çalışma grupları Avustralya’nın blokzinciri yol haritasında önemli bir rol oynayacak.

Blokzinciri teknolojisine yönelik yol haritası, Avustralya hükümeti tarafından bu yılın başlarında inovasyon, düzenleme ve yatırım da dahil olmak üzere birçok sektörde blokzinciri potansiyelini ortaya koymak için oluşturuldu.

Tarımsal tedarik zincirlerine odaklanacak olan çalışma grubu, özellikle tarım sektöründe tedarik zinciri güvenliği için blokzinciri teknolojisinin ne gibi artılar sağladığını inceleyecek. Avustralya’da halihazırda blokzinciri teknolojisini tedarik zincirlerinde kullanan projeler mevcut. Tedarik zincirlerinde uçtan uca bir görünürlük sağlayan AgriChain girişimi buna bir örnek. Bununla birlikte ülkenin en büyük aile işletmesi olan Thomas Foods da IBM’in Food Trust platformunu kullanarak blokzinciri teknolojisinden yararlanıyor.

Eğitime yönelik oluşturulan çalışma grubu ise özellikle yeterlilik ve sertifikaların onaylanmasında blokzinciri teknolojisinin faydalarını inceleyecek. Eğitimde blokzinciri teknolojisinin kullanımı tedarik zinciri alanında olduğu kadar yaygın olmasa da nitelikler, CV’ler yetkinliği gösteren birtakım sertifikaların dijital olarak doğrulanmasında blokzinciri teknolojisinin potansiyelinden faydalanılabilir. Özellikle üniversite diplomaları gibi belgelerin dijital olarak doğrulanmasından blokzinciri teknolojisinin kullanılması kimlik bilgileri ve veri güvenliği açısından da oldukça kritik.

Avustralya hükümeti yıllar boyunca çeşitli blokzinciri girişimlerine milyonlarca yatırım yaptı. Ancak hükümet yine de teknolojiye yönelik ihtiyatını koruyor. Ülkenin blokzinciri stratejisi, her yerde blokzinciri teknolojisini kullanmaya zorlamaktan ziyade blokzincirinin gerçekten faydalı olabileceği alanları araştırmak üzerine kurulu.

Avustralya hükümeti ulusal blokzinciri yol haritasını açıkladı

KaynakLedgerInsights