Ülkenin gümrük ve sınır koruma kurumu olan Avustralya Sınır Gücü (ABF), blokzinciri teknolojisini kullanarak Singapur ile sınır ötesi ticareti basitleştirmek istiyor.

ABF’nin Çarşamba günü yaptığı duyuruya göre Avustralya-Singapur Dijital Ekonomi Anlaşması (DEA) gereğince, işletmelerin ticari belgeleri dijital olarak değiştirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu hafta bir blokzinciri denemesi başlatıldı.

Devlet kurumu olan Singapur Customs ve Singapur Infocomm Medya Geliştirme Kurumu (IMDA) ile iş birliği içinde gerçekleştirilen blokzinciri denemesi, yönetim maliyetlerini düşürmeyi ve ticaret verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Avustralya Ticaret ve Sanayi Odası, Avustralya Sanayi Grubu ve ANZ bankası da dahil olmak üzere Singapur’daki finans kuruluşlarından gelen katılımla, işletmelerden ve düzenleyicilerden süreç hakkında geri bildirimde bulunmaları bekleniyor.

ABF, Sanayi, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı tarafından yönetilen Ulusal Blokzinciri Yol Haritası kapsamında, denemeden çıkarılan dersler hakkında geri bildirim verecek ve bunları 2021’in başlarında planlanan bir keşif raporunda sunacak.

Ağustos ayında imzalanan DEA, dijital ticaretin önündeki engelleri azaltmak, işletmelerin ve tüketicilerin her iki ekonominin de dijitalleşmesine katılabilecekleri bir ortamı teşvik etmek için bir çerçeve belirlemişti.

Ant, blokzinciri tabanlı sınır ötesi ticaret platformunu duyurdu

KaynakYahoo Finance