Kurumsal blokzinciri ağı Covantis aralarına 18 firmanın daha katıldığını açıkladı. Tarım ticareti konsorsiyumu, 2018 sonlarında Archer Daniels Midland (ADM), Bunge, Cargill ve Louis Dreyfus tarafından açılmıştı. COFCO ve Glencore gibi kurumlar da sonradan dahil oldu.

Şubat ayında blokzinciri ağı, Brezilya’dan toplu mısır ve soya fasulyesi ihracatı için ilk kullanım senaryosu ile hayata geçti. Amaç, taşıyıcıların, tüccarların ve gemi kiralayıcılarının iş birliği yapmasını sağlayarak ticaret sonrası uygulamayı optimize etmek.

Son üye ilaveleri ile mısır ve soya fasulyesinin ihraç edilen en büyük dökme yükleri tek platformda gerçekleştirilecek. Covantis ağının şu anda dünya çapında 500’den fazla kullanıcısı ve 50 tüzel kişiliği var.

Covantis’in yeni üyeleri arasında ALZ, Amaggi, CHS, Coamo, C&D, Enerfo, Gavilon, Marubeni, Nova Agri, Olam International ve Zen-Noh Grain gibi kurumlar bulunuyor. Yeni üyelerden biri olan Olam, halihazırda biraz blokzinciri deneyimine sahip; Avustralyalı yan kuruluşu Olam Orchards, 2018’de bir ticaret finansmanı denemesini tamamlamıştı.

Covantis’in uzun vadeli hedefi, uluslararası tarımsal dökme mallar için sözleşme yönetiminden gemi sonlandırmasına kadar yürütme sürecini dijitalleştirmek. İlk hedefler ise işlem hızlarını %70’e kadar artırmak, hata oranlarını %80 ve yeniden anahtarlama verilerini %90 oranında azaltmak.

Covantis, ConsenSys ve Cognizant tarafından sağlanan danışmanlık ile kurumsal Ethereum blokzinciri Quorum’u kullanıyor.

Tarım işletmeleri ittifakı Covantis, blokzinciri platformunu başlattı

KaynakLedgerInsights