Küresel tarım işletmelerinin bir ittifakı olan Covantis, ilk olarak Brezilya’dan emtia ticaretini kapsayacak bir blokzinciri platformu başlattığını söyledi.

2018’de başlayan proje, tarımsal emtia ticaretini kağıt belgelerden ve e-posta tabanlı iletişimden uzaklaştırmak için dijital teknolojileri kullanmayı hedefliyor.

Platformun ilk kullanıcıları arasında Covantis’in kurucu üyeleri Archer Daniels Midland ADM.N, Bunge BG.N, Cargill, COFCO, Louis Dreyfus Company ve Viterra yer alıyor.

Covantis‘in platforma yönelik açıklaması şöyle: “Platformun başlangıç ​​kapsamı, Brezilya’dan dünya çapındaki herhangi bir varış noktasına mısır ve soya fasulyesi gibi toplu ürünlerin sevkiyatını ve yürütülmesini kapsıyor. Platform, nakliyeciler, tüccarlar ve gemi kiralayıcıları arasında bağlantı kurarak ihracat ticareti yürütme süreçlerini optimize ediyor.

Dünyanın en büyük soya fasulyesi ihracatçısı olan Brezilya, 2020/21 soya mahsulünün hasadının ilk aşamalarında.

Covantis, emtia sektöründe blokzinciri kullanan bir dizi girişimden birisi. Blokzinciri tabanlı Vakt ve Komgo Covantis’in vadettiklerine benzer işler yapan girişimler olarak gösterilebilir.

Blockchain emtia ticareti için kullanılabilir mi?

KaynakNasdaq