Ant Financial 11 Kasım’daki Bekarlar Günü dolayısıyla yaşanan alışveriş çılgınlığını trafiğini desteklemek için blokzinciri teknolojisini kullandı.

Şirket, ödeme kolu olan Alipay aracılığıyla e-ticaret platformları ve ortakları için izlenebilirlik, telif hakkı koruması, kimlik doğrulama ve tedarik zinciri finansmanı sağladı.

Çin’de 11 Kasım’da düzenlenen Bekarlar Günü, Alipay’in de katkılarıyla uluslararası bir alışveriş festivaline dönüştü. Firma, festival boyunca pazarlama ve yönetimde denizaşırı ortaklara destek verdi. Bu ortaklar arasında Lazada ve Daraz gibi yerel pazar yerlerinin yanı sıra Güney Doğu Asya’dan 6 yerel e-cüzdan sağlayıcısı da bulunuyor.

Alipay blokzinciri teknolojisinin 4 e-ticaret uygulamasında kullanıldığını söylüyor. Bunlar; ürün izlenebilirliği, tedarik zinciri finansmanı, telif hakkı sertifikası ve dijital kimlikler.

Alibaba sözcüsü Ledger Insights’a yaptığı açıklamada Ant Financial’ın blokzinciri tabanlı dijital kimliği çözümünün, Çinli tüccarların denizaşırı e-ticaret pazarlarında faaliyet göstermelerine ve küresel müşterilere daha verimli hizmet vermelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Ant Blockchain kullanarak tüccarlar satış yapmak istedikleri denizaşırı pazarlar tarafından hızlıca doğrulanabilen dijital kimlikler yaratabiliyorlar. Böylelikle normalde birkaç gün süren onay işlemleri birkaç dakikaya düşüyor.

Alibaba Bekarlar Günü’nde e-ticaret siteleri üzerinden 38 milyar dolarlık satış gerçekleştirerek rekor kırdı. Blokzinciri teknolojisi de bu rekora yukarıda bahsettiğimiz uygulamalarıyla destek oldu.