Çin Patent Koruma Derneği’nin verilerine göre Alibaba, blokzinciri teknolojisiyle ilgili patent sayısında dünya lideri.

“2020 Blockchain Global Patent Au­tho­ri­sa­tion” raporuna göre bugüne kadar blokzinciri teknolojisiyle ilgili 3924 patent alınmış. ABD’li firmalar alınan patentlerin yüzde 39’una sahip. ABD’yi yüzde 21 ile Kore, yüzde 19 oranla ise Çin takip ediyor.

Alibaba 212 adet blokzinciri patenti ile en çok patente sahip bireysel firmalara liderlik ederken IBM’in 136 patent ile ikinci sırada geliyor. Bu iki firmayı Güney Koreli Coinplug 107 patentle takip ederken hemen ardından bir diğer Çin devi Tencent 42 patentle 4. sırada.

Paylaşılan verilere göre 2020 yılı blokzinciri patentleri adına rekor bir yıl olacak. 2019 yılında toplam 1799 patent kaydedilmişken 14 Mayıs 2020 tarihine kadar 1257 patent alındı.

Son birkaç yıldır blokzinciri teknolojisiyle ilgili patent alma konusunda ciddi bir yarış söz konusu. Özellikle ABD ve Çin arasında geçen bu yarışın temposu artarak devam edecek gibi görünüyor. Ancak her ne kadar yarış devam etse de blokzinciri patent başvuruları yüksek derecede başarısızlık oranına sahip.

Özellikle Çin’den bu kadar fazla blokzinciri patenti başvurusu gelmesinin sebebi olarak hükümetin başvuru sürecini destekliyor oluşu gösteriliyor.

Çin blokzinciri için patent inceleme prosedürlerini revize ediyor

KaynakDecrypt