Çin Merkez Bankası’nın kripto paralar ve türevleri ile ilgili tüm işlemleri yasaklamasının ardından ülkedeki kripto para medya kuruluşları ve madencilik havuzları da sansürden payını aldı.

2017’de kurulan ve Çin’in en büyük kripto para medya kuruluşlarından biri olan Chainnews, yeni yasakla birlikte tüm içerik üretim ve dağıtım kanallarını kapatıyor.

Bu hamleler, geçtiğimiz yazdan Çin’in kripto endüstrisi üzerindeki kontrolünü gevşetmediğinin işaretleri olarak değerlendiriliyor.

Bu ayın başlarında, en az üç büyük Çin kripto medya kuruluşunun (Chainnews, ODaily ve BlockBeats) mobil uygulamaları ve web alanları neredeyse aynı anda erişilemez hale gelmişti. O zamandan beri kurumlar, abonelerine haberleri ulaştırmak için resmi Telegram kanallarına geçmişler ve alan adlarını değiştirmişlerdi.

Tüm bu uğraşlara rağmen geçtiğimiz günlerde Chainnews Genel Yayın Yönetmeni platformun artık tamamen kapatıldığını ve yıllardır beraber olduklara herkese teşekkürlerini ilettiğini belirtti. ODaily ve BlockBeats gibi diğer kurumlar yeni web alan alanlarında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor, ancak mobil uygulamaları aktif değil ve bu da okuyucu erişimlerini kısıtlamış durumda.

Hükümetin bu hamlesi, CoinMarketCap, CoinGecko ve TradingView gibi popüler piyasa bilgi sitelerinin Çin’in” Büyük Güvenlik Duvarı” tarafından engellenmesinden birkaç ay sonra geldi.

Çin kripto ticaretine yönelik kısıtlamalarını artırıyor

KaynakThe Block