Çin Merkez Bankası, kripto ticareti faaliyetlerini kısıtlamaya devam etmek için önlemleri nasıl sertleştirdiğini anlatan yeni bir belge yayımladı.

Çin Merkez Bankası bugün yaptığı açıklamada, itibari para birimleri ve kripto varlıkları arasında takas yapmaya izin veren tüm hizmetlerin artık yasa dışı faaliyetler olarak değerlendirileceğini söyledi.

Bu tür bir açıklama, Çinli kullanıcıların kripto alım satım faaliyetlerine katılmak için itibari paralarını kripto varlıklarına dönüştürmelerine izin veren Huobi, OKEx ve Binance gibi borsalardaki hizmetleri hedef alıyor.

Yapılan açıklamada kripto türev ticaret hizmetleri sunmanın, hizmeti Çinli vatandaşlar için erişilebilir kılan denizaşırı borsalar için bile Çin’de yasa dışı bir iş olduğunu belirtiliyor. Ancak Huobi, OKEx ve Binance’in OTC hizmetlerini durdurup durdurmayacağı henüz net değil. Merkez Bankası, Çin’de yaşayan ancak Çin’de kripto ticaretini sağlayan denizaşırı kripto borsalarında çalışan kişilerin de yasal kovuşturmaya tabi olduğunu belirtti.

Çin Merkez Bankası’nın açıklamasından sonra Bitcoin’in fiyatında yaklaşık 2000 dolarlık bir düşüş gözlendi.

Çin dijital yuan için blokzincirini nasıl kullanabileceğini araştırıyor

KaynakThe Block