Tsinghua Üniversitesi, Çin’deki yeni dijital endüstrinin büyümesini incelemeye adanmış ilk metaverse laboratuvarını kurdu.

Metaverse laboratuvarı, “Metaverse Kültür Laboratuvarı” adıyla, Tsinghua’nın Gazetecilik ve İletişim Okulu ile Çin’in en büyük orijinal dijital içerik sağlayıcısı Chinese Online (COL) arasındaki iş birliği ekseninde kuruldu.

Laboratuvar, gelecekteki girişimlerinin bir parçası olarak medya şirketlerinin keşfedebileceği metaverse’deki çeşitli alanların anlaşılmasına yardımcı olmak için trendleri araştıracak ve analiz edecek.

Tsinghua Üniversitesi bir duyuruda laboratuvarın “bilimsel araştırma, teknoloji, yetenekler ve endüstrideki imkanlara dair etkin rol üstlenmeyi, sorunları keşfetmeyi ve öncü fikirler oluşturmayı” umduğunu kaydetti.

The Crypto Times’a göre, Tsinghua Üniversitesi Metaverse araştırma alanında lider olmak için çabalıyor.

Çin’deki güncel ‘dijital’ durum:

Çin, son zamanlarda metaverse ve non-fungiable token (NFT) endüstrilerini keşfetmede aktif bir katılımcı haline geldi. Ülkenin elektrikli otomobil üreticisi Xpeng, e-ticaret şirketi Alibaba tarafından başlatılan bir NFT pazarı olan Jingtan’da araba modeli temalı NFT’leri piyasaya sürdü.

Bir CNBC raporuna göre, Çinli mega teknoloji unicorn’ları, Pekin’in teknoloji şirketlerine yönelik baskılarına rağmen metaverse’e temkinli bir yaklaşımla yatırım yapıyor.

Raporda, şu anda teknolojideki bu gelişen eğilimi keşfetmek için Çin fonları kullanılıyor, metaverse’in nasıl entegre edileceğini keşfetme yolu, ülkedeki çoğu firmanın aşmayı düşündüğü büyük bir engel olmaya devam ediyor.

“Metaverse, sosyal ağın geleceğidir.” diyen CloudTree Ventures’ın yönetici ortağı Winston Ma, sözlerine şöyle devam ediyor: “Çin’in tüm teknoloji devleri, akıllı telefonlar ve mobil internet üzerindeki iş modellerinin olgunlaştığı bir zamanda kritik olan en genç nesil internet kullanıcılarının ilgisini çekmenin yeni yollarını bulmak için bunu benimsemek zorunda.”

Bununla birlikte yayınlanan bir başka rapor, hükümetin teknoloji şirketlerine yönelik baskısının yerli teknoloji firmalarını etkilediğini belirtti.

Raporda, şirketlerin NFT platformlarına veya hizmetlerinden yararlanan girişimlere karşı anlayışlarını değiştirmeye başladıkları belirtildi.

WeChat, yasadışı ticaretle ilgili politikalarını ihlal ettikleri için bazı NFT kullanan hesapları askıya almaya başladı.

En nihayetinde ise Çin, kripto para birimlerini de yasaklamayı başardı, diğer yandan kripto ile bağlantılı olmayan bir NFT sektörü geliştirmeyi planlıyor.

Kaynakblockchain.news