Tartışmalarda odak noktaları arasında yer alan metaverse ve Web3, adeta geleceğe dair vizyona işaret etti…

İsviçre’nin Davos kasabasına düzenlenen World Economic Forum (Dünya Ekonomik Forumu), bu sene Metaverse ve Web3 konu başlıkları ile daha önce olmadığı kadar fazla sayıda buluştu. Tartışmalarda odak noktaları arasında yer alan iki kavram, adeta geleceğe dair vizyona işaret etti.

Etkinliğin beşinci gününde düzenlenen “Metaverse’ün Olanakları” başlıklı panelde High Fidelity kurucularından Philip Rosedale, Mindfire Foundation kurucusu Pascal Kaufmann, Magic Leap CEO’su Peggy Johnson, New York Üniversitesi’nden Yardımcı Doçent Hoda AlKhzaimi ve Lego Başkan Yardımcısı Edward Lewin yer aldı.

Artırılmış gerçeklik gözlüğü üreten Magic Leap’in CEO’suna metaverse eksenindeki gelişmeler soruldu, yanıt şöyleydi: “Hala erken aşamada olsa da, inovasyon dijital bir geleceğe doğru kesinlikle ilerliyor, metaverse, farklı iş alanlarındak karmaşık işleri gerçekleştirmeyi kolaylaştıracak.”

Lego Group yöneticisi ise metaverse-çocuk ilişkisin ele aldı. “Günümüzde internet kullanan her üç kişiden biri genç yetişkin veya çocuk,” diyen Lego Başkan Yardımcısı, “Geleceğin kullanıcıları oldukları düşünülürse, metaverse’ü çocukların bakış açısından inşa etmeye odaklanırdım.” Dedi.