Çin Altın Horoz ve Yüz Çiçek Film Festivali’ne katılan Alibaba Group yöneticilerinden Li Jie, blokzinciri gibi yeni teknolojilerin Çin film endüstrisini geliştirmek için kullanılabileceğini söyledi.

Alibaba Pictures Başkan Yardımcısı Li Jie, blokzinciri teknolojisinin film endütrisinde masaya yatırıldığını ve kendilerinin de bu teknolojiyi denediğini söylüyor.

Li, yeni teknolojinin iyi bir kullanım senaryosuna ihtiyacı olduğunu, aksi takdirde sadece bir teknoloji olarak kalacağını savunuyor. Li’ye göre tüm endüstrinin, özellikle de internet film şirketlerinin, bu teknolojilerin doğru kullanım alanlarını keşfetmeleri için birlikte çalışması gerekiyor.

Yeni Dönem Çin Film Yatırımları ve Gelişimi Forumu’nda konuşan Li, Çin’deki gişe büyüme oranlarının dünyanın geride kalanına oranla nispeten iyi durumda olduğunu söylüyor. Film endüstrisi için asıl zorluk insanları video oyunları oynamak yerine bir filmi izlemek için cezbetmek. İnternetle birlikte insanların izleme alışkanlıkları büyük ölçüde değişti. Ancak Li, her endüstrinin yeni teknolojilerin getirdiği değişimleri tecrübe edeceği ve üstesinden geleceğine inanıyor.

Çin’deki bilet satışlarının yüzde 85’ini online satışlar oluşturuyor. ABD’de ise bu oran yüzde 40’tan az bir seviyede. Bu da yeni teknolojilerin Çin pazarında nasıl büyüdüğünün bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Yine de Çin film sektörü için itici güç her zaman içerik olacaktır.

Li konuşmasının bir kısmında: “Neden Alibaba hala film yapmayı seçiyor? Çünkü film endüstrisi eşsiz bir etki gücüne sahip. Film endüstrisinin ekonomik etkisini hesaplarken aynı zamanda filmlerin topluma ve ilgili ekonomilere getirdiği etkiyi de hesaplamalıyız.” ifadelerini kullandı.

Li, film yapımcılarının ve film işletmecilerinin verimliliğini artırmak adına film endüstrisinin çeşitli yönleri ve bağlantıları için yeni altyapı ve teknoloji platformları oluşturmak istediklerini söylüyor. Bu yeni teknoloji platformlarının da blokzincirini kullanması oldukça muhtemel görünüyor.

KaynakChina.org