Dünya, COVID-19’un yayılmasını durdurmak ve etkilenen milyonlarca insanın hayatını kolaylaştırmak için çabalarken, teknoloji sektörü bu sorunlara yenilikçi çözümler sunmak için çalışıyor.

Dünyadaki ekonomiler güvenli bir şekilde Covid-19 öncesi döneme dönüşü planlarken, blokzinciri de bu süreçte önemli bir rol oynayabilir. İşletmelerin ve ekiplerin birbirleriyle hızlı ve şeffaf bir şekilde işbirliği yapabilmeleri ve aynı zamanda mahremiyeti veya tıbbi bilgileri tehlikeye atmadan geri dönüş için güçlü önlemler almaları gerekiyor.

Çalışanların bazıları uzaktan çalışmaya uyum sağladığını iddia etse de, işten uzak kalmak çalışanların eğitiminden, elde tutulmasına ve uyumlu bir kültürün korunmasına kadar kesinlikle yeni zorluklar yaratacak. Blokzinciri, daha akıllı, daha uyarlanabilir bir iş yerini kolaylaştırarak tüm bu zorlukların ve daha fazlasının üstesinden gelmeye yardımcı olabilir.

Nisan ayında IBM, sağlık kuruluşlarının yeni tedarikçileri daha hızlı bulmasına yardımcı olmak için yeni bir blokzinciri ağı olan Rapid Supplier Connect‘i duyurdu ve takip eden ay, kullanıcıların doğrulanmış COVID bilgilerine kolay erişim sağlaması için açık bir veri merkezi olan MiPasa’yı geliştirmek adına HACERA ile bir iş birliği kurdu.

IBM bugün, blokzincirinin işe geri dönüş veya COVID-19 ile ilgili sorunların etkileriyle mücadeleye yardımcı olabilecek ek fikirleri keşfetmek ve destek sağlamak üzere yeni bir yarışma duyurdu.

Bu yeni yarışma, girişimcilerin çabalarını bugün dünyanın karşılaştığı en büyük zorluğa odaklamaya ve kazananları çeşitli araçlarla güçlendirmeye yardımcı olacak. Bunlar:

  • Altı ay boyunca SaaS IBM Blockchain Platformu’na ücretsiz erişim
  • Çözümü oluşturmak için altı ay ücretsiz IBM Cloud desteği
  • Altı ay Red Hat OpenShift erişimi
  • Altı ay Red Hat CodeReady çalışma alanlarına erişim
  • Çözümün ortak tanıtımı için destek sağlanması

IBM, umut vaat eden her projeye, pazara hazır bir blokzinciri ağı oluşturmaya yardımcı olmak için gereken tüm bilgi işlem kaynaklarını verecek.

Bu teklifin benzersiz özelliği ise IBM’in tek bir kod satırı dahi talep etmemesi. Bu çerçevede fikir aşamasındaki projeler de başvuru yapabilecekler.

Başvurular bir grup IBM Blockchain yöneticisi tarafından değerlendirilecek. Başvurular 31 Temmuz – 4 Eylül tarihleri ​​arasında kabul edilecek ve kazananlar ile 7 Eylül haftasında irtibata geçilecek.

Başvurular buradan yapılabilir.