Twentify tarafından yapılan Türkiye’nin Sanal Cüzdanı: Kripto Para Birimleri Algı & Güven Araştırması’na göre Türkiye’de Blockchain’den haberdar olanların oranı yüzde 37. Ne var ki bu kitlenin yüzde 60’a yakını Blockchain’i bir kripto para birimi sanıyor.

Twentify, Bounty mobil araştırma paneli üzerinden yaptığı Türkiye’nin Sanal Cüzdanı: Kripto Para Birimleri Algı & Güven Araştırması’nın sonuçlarını yayımladı. Rapora göre Türkiye’de Blockchain büyük oranda yanlış biliniyor. Blockchain’i bildiğini söyleyenlerin oranı yüzde 37 olsa da, yüzde 58,3’lük kesim bunu bir kripto para birimi sanıyor. Araştırmada bu sorunun kaynağının, insanların Bitcoin ve Blockchain’i birbirine özdeşleştirmesi olabileceği belirtiliyor. Z Jenerasyonu blockchain teknolojisine en hakim jenerasyon olurken, katılımcıların yüzde 53,2 ise Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğunu söylüyor.

Araştırmaya göre kripto para birimleri arasında Türkiye’de en yüksek bilinirlik ve sahiplik oranı Bitcoin’de. Tüketicilerin %19.8’i daha önce Bitcoin alıp sattığını söylerken, bunların %73’ünün ise elinde hala Bitcoin mevcut bulunuyor. Bitcoin gibi kripto para birimlerinin hızlı değer kazanma potansiyelinden ötürü genelde kısa vadeli para kazanma unsuru olarak görüldüğü iddia edilse de, Bitcoin almış kişilerin yüzde 44,4’ü yatırım amaçlı aldığını söylüyor. Ne var ki tüketicilere elinde 1000 TL olsa neye yatırım yapacağı sorulduğunda, altın ilk sırada tercih edilen yatırım türü olurken, Bitcoin kendine son sıralarda yer buluyor.

Raporun tamamını okumak için tıklayın.