Cebelitarık Borsası’nın (Gibraltar Stock Exchange) Blockchain iştiraki, adanın mali düzenleyicisinden resmi onay almayı başardı.

Gibraltar Blockchain Exchange (GBX) tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile birlikte, Cebelitarık Finansal Hizmetler Komisyonu (GFSC) tarafından dağıtık defter teknolojileri için yetki alanı çerçevesinde lisans almaya hak kazandı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kurumsal seviyedeki token’ların satışı ve dijital varlık borsası olarak hizmet vermeye başlayan GBX, şu sıralar gerçek para olarak Amerikan Doları üzerinden işlem yapsa da, gerekli lisansın alınmasıyla birlikte önümüzdeki dönemde çok daha fazla para birimi için hizmet vermesi bekleniyor.

GFSC, Blockchain üzerinden ticari işlem yapan kurumlara lisans zorunluluğu getirdi

GSX CEO’su Nick Cowan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Cebelitarık düzenleyici kurumunun kripto para birimleriyle ilgili olarak yapıcı bir karar aldığını söyleyerek, Blockchain alanında gelişimin devam edeceğini ifade etti.

GFSC bu yılın başlarında yaptığı bir duyuru ile yeni DLT regülasyonlarını ilan etmiş ve Blockchain üzerinde değişimi, alım-satım vb. sektörlerde çalışan şirketlerin lisans almasını zorunlu hale getirmişti. Mart ayında ise Cebelitarık hükümeti çoğu token’ın hem Cebelitarık hem de AB bünyesinde menkul kıymetler olarak kabul edilmediğini dile getirerek, ICO’lar üzerine yapılacak düzenlemelerin de ilk sinyallerini verdi.