PricewaterhouseCoopers’ın Hong Kong ve Çin’deki FinTech ve kripto öncüsü Henri Arslanian, kripto paralar konusunda 2019 yılından oldukça umutlu. Bloomberg TV’ye konuşan Arslanian’a göre sayısı artan düzenlemeler sayesinde kurumsal yatırımcı ve şirketlerin sektöre olan güveni yeni yılda bir hayli artacak.

Yılın sonuna doğru yaklaşırken, yatırımcılar için yeni yıla hazırlanma zamanı. Görünüşe göre 2018 yılı başladığı gibi, karmaşık duygularla sona eriyor. Kripto pazarının bu yıla ait performansı için sektördekilerin görüşleri birbirine yakınken, konu önümüzdeki yıl olduğunda ise farklılık gösteriyor. Bazı analistler 2019 yılının önceki yıldan daha iyi olacağını, kimileri ise kripto pazarının çoktan bittiğini söylüyor.

PricewaterhouseCoopers’ın Hong Kong ve Çin’deki FinTech ve kripto öncüsü Henri Arslanian konuyla ilgili Bloomberg TV’ye konuştu. Kripto tartışmalarını farklı yönlerden ele alan Arslanian, konuşmasında 2019 yılı beklentilerinden ve kurumsal oyuncuların piyasalarda neler yapabileceğinden bahsetti. Olaylara iyimser bir şekilde yaklaşan Arslanian, sektörün dengeleneceğine inanıyor. Arslanian yaptığı açıklamada:

“2018 yılında birçok büyük oyuncunun sektöre girişine şahit olduk. Yeni yılda daha da büyük oyuncuların, farklı şekillerde sektöre gireceğini tahmin ediyorum. Kimileri kendi özel çözümlerini hayata geçirebilir, kimileriyse var olan kripto firmalarıyla ortaklık yapabilir. Kripto şirketlerine yatırım yapan şirketler de olabilir.” diye konuştu.

CCN’in haberine göre, kurumsal firmaların sektöre girişinin çok önemli olduğunu düşünen Arslanian, sektörün kurumsal firmaların destek ve uzmanlıklarına ihtiyacı olduğunu belirtti. Piyasaların 2019 yılında daha iyi durumda olacağını düşünen Arslanian:

“Birçok şeyin küresel anlamda değiştiğini düşünüyorum. 2018 yılında yapılan düzenlemelere bakın, yargı artık bizden daha fazla düzenleme yapıyor. Bunun yeni yılda daha da artmasını bekliyorum. Bu gerçekleşirse kurumsal yatırımcılar ve şirketler için çok daha konforlu bir oyun alanı oluşacak.” diye konuştu.