Blockchain, 2018 yılında dünyada büyük değişimler yarattı. Teknoloji devlerinden bankalara, küçük girişimlerden devletlere kadar, herkes teknolojiden en iyi şekilde faydalanmanın yollarını arıyor. Peki teknoloji yeni yılda ne getirecek? Blockchain 2019 yılında neleri değiştirebilir?
Yeni düzenlemelerle birlikte teknolojiye olan güven artacak
Daha fazla insanın Blockchain teknolojisine ilgi duymasıyla birlikte, düzenleyiciler ve devletler, teknolojinin daha iyi hale gelebilmesi için yapılan düzenlemelerin sayısını artırmış durumda. Hükümetler, enstitüler ve kuruluşlardan gelen yeni düzenlemeler sayesinde teknolojinin adaptasyonu hızlanıyor. İnsanların teknolojiye duyduğu güven, yetkililer tarafından da benimseniyor. Sayısı gittikçe artan düzenlemelere bakarak, teknolojinin önümüzdeki yıl çok daha fazla alanda kullanılacağını düşünmek mümkün.
Akıllı kontratların kullanımı artacak
Blockchain teknolojisinin en ilgi çekici özelliklerinden biri olan akıllı kontratlar, üçüncü tarafları aradan çıkararak yüksek güvenlikli anlaşmalar yapılmasına olanak sağlıyor. Bankalarda, teknoloji şirketlerinde, lojistik ve finansta, kısacası kontrata ihtiyaç duyan her alanda kullanılabiliyor. Şeffaflığı artırırken, süreçleri hızlandırıyor, aynı zamanda yüksek güvenlik sağlıyor. Kontratlar gerçek zamanlı olarak imzalanıp onaylanabiliyor, böylece işler hiç olmadığı kadar hızlı hallediliyor. Şirketlerin işini hayli kolaylaştıran akıllı kontratlar, yeni yılın Blockchain trendlerinden biri olabilir.
İnternet yayıncılarına büyük tasarruf sağlayabilir
Cio’ya göre Blockchain, Netflix gibi internet yayıncıları için de çok kullanışlı olabilir. Diziler, filmler, belgeseller, kısacası tüm içerikler Blockchain’in yüksek güvenliğinden faydalanabilir. Şifrelenerek korunan içerikler üzerinde, ortaklaşa çalışmak da mümkün olabilir. Büyük yayın şirketleri, aynı zamanda sahip oldukları binlerce cihazı Blockchain madenciliği için kullanabilirler. Bu cihazların büyük bölümü, işlemci güçlerinin neredeyse yarısını bile kullanmadan oldukları yerde duruyor. Netflix gibi firmalar, ellerindeki bu cihazları Blockchain madenciliğinde kullanarak operasyon maliyetlerinde büyük tasarruf sağlayabilirler.
Nesnelerin interneti dünyasına güvenlik getirebilir
Nesnelerin interneti yakın gelecekte dünyamızı değiştirecek. Giyilebilir teknolojilerden alarm sistemlerine, akıllı buzdolaplarından aydınlatma sistemlerine kadar her şey hızla akıllanıyor. Nesneler birbiriyle konuşuyor, veriler paylaşılıyor. Hakkımızdaki her şeyi biliyorlar, böylece dünyayı bizim için daha konforlu hale getiriyorlar. İşte tam da burada Blockchain’e ihtiyaç olabilir. Blockchain kullanarak tüm verilerimizi şifreleyerek koruyabilir, böylece nesnelerin interneti teknolojisinin nimetlerinden faydalanırken, aynı zamanda verilerimizin güvende olduğuna da emin olabiliriz.
2019 yılında Blockchain teknolojisinden beklenecek daha çok şey var. Bu beklentilere dair bir tahmin yürütmek için, firmaların her geçen gün artan Blockchain uzmanı arayışına bakılabilir.