Facebook, Blockchain ve ödeme teknolojileri alanında deneyimli bir kıdemli avukat arıyor.

Kendi sosyal ağ ekosistemi içinde Blockchain, kripto para ve ödeme teknolojileri ile ilgili planları olduğu bilinen Facebook, yeni çözümlerini bir hukuk danışmanı gözetiminde tamamlamaya hazırlanıyor. Şirketin web sayfasında yer alan iş ilanına göre, Blockchain teknolojilerinden anlayan kıdemli bir avukat aranıyor.

Coin Telegraph haberine göre açılan başvuruda, “Yeni ürünler piyasaya sürmek ve bu ürünleri uluslararası alanda genişletmek için gereken ortaklıklar da dahil olmak üzere, Blockchain girişimlerimizle ilgili çok çeşitli sözleşmelerin hazırlanmasından ve pazarlık edilmesinden siz sorumlusunuz.” ifadeleri yer alıyor.

İşe alınan kişi ayrıca müşterilere yasal riskler, iş stratejileri ve ticari işlemlere dair diğer konularda danışmanlık da verecek. Geçtiğimiz ay New York Times’ın duyurduğu haberde, sosyal medya devinin Facebook Coin adıyla kendi token’ini çıkaracağı gündeme oturmuştu.

Yılın ilk yarısı bitmeden resmi kanallarla duyurulma ihtimali olan bu token, habere göre Instagram ve WhatsApp’i de kapsayan geniş bir ekosistemdeki ödemeler için kullanılabilecek.