Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung kendi Ethereum tabanlı blockchain ağını yaratmak istiyor. Şirketin kendi token’ını da piyasaya sunması bekleniyor.

CoinDesk‘in kaynaklarına dayanan habere göre Samsung’un blockchain takımı “Ethereum tabanlı bir blockchain ana ağı” geliştirmek için kollarını sıvadı.

İsmi açıklamayan yetkinin açıklamasına göre henüz kesin olmamakla birlikte şu anda özel blockchain geliştirdiklerini, ileride bunun herkese açık blockchain olabileceğini hatta hibrit bir sistem haline gelebileceğini söylüyor.

Ethereum tabanlı Blockchain ağından sonra takımın bir sonraki hamlesi “Samsung Coin” olabilir. Kripto para borsalarında işlem görecek olan bu kripto para birimi Samsung Pay uygulaması üzerinden bir ödeme seçeneği olarak da kullanılabilir.

Geçtiğimiz aylarda yeni amiral gemisi Galaxy S10 telefonunu tanıtan Samsung, telefona Ether ve ERC20 token’larını destekleyen bir kripto para cüzdanı özelliği konumlandırmıştı. Görünen o ki şirketin Blockchain ve kripto para birimi dünyasına yönelik hamlesi bununla sınırlı kalmayacak.