Amerika Birleşik Devletleri Hava Kuvvetleri (USAF) savunma verilerini güvence altına almak için blockchain girişimi Constellation Network ile iş birliğine giti.

USAF SBIR (Küçük İşletme İnovasyon Araştırmaları) Aşama 1 programının bir parçası olan anlaşmada Constellation, verilerin güvenliğini sağlamak için birlikte çalışabilirlik çerçevesinde çözümler sunacağını açıkladı.

Constellation İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Benjamin Diggles konuyla ilgili olarak: “USAF, korunması gereken dronlar, uçaklar ve uydular gibi çok sayıda veri kaynağına sahip. Anında sorgulanabilecek temiz ve birleştirilmiş veriler, savunma sistemleri içinde büyük bir ihtiyaç.” ifadelerini kullandı.

Constellation ayrıca USAF veri hatlarına şifreleme ile ilgili “merkezi olmayan bir güvenlik” sağlayacağının yanı sıra “denetim izleri ve herhangi bir veri kaynağının durumuna canlı bir genel bakış” imkanı sunacağını da açıklamasında belirtti. Bunun, Equifax ve Visa gibi merkezi sistemlere yapılan son saldırıları göz önünde bulunduracak olursak oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

USAF, bu haftanın başlarında, blockchain teknolojisini kullanarak tedarik zincirini güvence altına almak için SIMBA Zinciri ile de iş birliği yapmıştı. Girişim, temel olarak tüm yaşam döngüleri boyunca ilave üretim bileşenlerinin kaydedilmesine ve izlenmesine yardımcı olacak.