IBM, Gıda Güvenliği ve Denetimi Hizmeti (FSIS) için bir blokzinciri kavram kanıtlama çalışması hazırlıyor. ABD Tarım Bakanlığı (USDA) içindeki gıda güvenliği gözcüsü, blokzincirinin ihracat sertifikasyonu sistemlerini nasıl optimize edebileceğini araştıracak.

FSIS sözcüsü tarafından doğrulanan bu 269.450 dolarlık blokzinciri fizibilite değerlendirmesi, yönetmeliklerle ve genellikle karmaşık, çok uluslu belgesel gereksinimlerle gölgelenen süreçlerdeki verimliliği araştıracak. FSIS Amerika’nın ihraç edilen etini, kümes hayvanlarını ve yumurtalarını sertifikalandırmakla sorumlu bir kurum.

Kavram kanıtlama çalışması blokzinciri teknolojisinin tedarik zincirinde dolaşan kritik dokümantasyonun değişmezliği ve görünürlüğünü artırıp artımayacağını değerlendirecek. Çalışmanın olumlu bir şekilde tamamlanması halinde FSIS ihracat iş süreci üzerinde çalışmaya başlayacak.

FSIS sözcüsü bunu, kurumun ilk kez blokzinciri teknolojisini kullanmaya çalışması olarak değerlendiriyor.

FSIS 2020 Yıllık Planına göre, IBM tarafından inşa edilen proje, FSIS’in daha geniş ithalat-ihracat modernizasyon girişiminin bir parçası.

FSIS, IBM ile Ağustos 2019’da yaklaşık 270.000 dolar değerinde, sıra dışı bir “blokzinciri konsept kanıtı” sözleşmesi imzaladı. Sözcüsü FSIS’in geçen yıl IBM’e ihracat sertifikasyon çalışması verdiğini doğruladı.

Sözleşme Haziran 2020’ye kadar sürecek. Bu süre zarfında, IBM’in blokzinciri teknolojisi, bu teknolojinin FSIS’in geleceğinde hangi rolü oynayabileceğini anlamasına yardımcı olacak. FSIS sözcüsü de bu kavram kanıtlama çalışmasının amacının, kurumun sonraki adımlar hakkında bilinçli bir karar verebilmesi için blokzincirinin potansiyel faydalarını tanımlamak ve ölçmek olduğunu belirtiyor.

KaynakCoinDesk