Utah valisi Spencer Cox, yaklaşık üç yıldır devam eden tartışmaların ardından Blockchain ve Dijital İnovasyon Görev Gücü ismi verilen birimi oluşturmaya yönelik yasa tasarısını imzaladı.

Görev gücüne verilen sorumluluklardan bazıları, blockchain ve benzer teknolojilerle ilgili önerilerde bulunmayı içeriyor. İlgili tasarının bir bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Görev gücü, blockchain, finansal teknoloji ve dijital inovasyonun benimsenme durumundaki tanıtımla ilgili politikaya ilişkin öneriler geliştirecek ve sunacaktır.”

Tasarıya göre Utah’daki görev gücü, blockchain teknolojisi, kripto para birimi ve finansal teknolojiler konusunda çeşitli uzmanlığa sahip 20 üyeden oluşacak.

SEC’ten yeni adım

Bunun yanında Eyalet ve federal düzenleyiciler, kripto paraları benimsemenin kapsamını araştırırken, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para piyasalarında yatırımcıları korumaktan sorumlu personel sayısını iki katına çıkarma planını duyurdu.

SEC’in Kripto Varlıklar ve Siber ekibini içeren Siber Birimi, araştırmacı personel avukatları, dava avukatları ve dolandırıcılık analistleri dahil olmak üzere 50 özel pozisyon için 20 yeni kişiyi işe alacak.

SEC Başkanı Gary Gensler, “Bu birimin boyutunu neredeyse iki katına çıkaran SEC, siber güvenlikle ilgili açıklama ve kontrol sorunlarını belirlemeye devam ederken kripto piyasalarındaki yanlışları denetlemek için daha donanımlı olacak.” Dedi.

KaynakCointelegraph