Halka arza hazırlanan Airbnb, yayınlanan S-1 belgesine göre gelecekte kripto ve blokzinciri teknolojilerini kullanmayı değerlendirebilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan başvuruda şirket, gelecekte başarının tokenlaştırma, kripto para birimleri ve kimlik doğrulama gibi gelişmekte olan teknolojilere uyum sağlama yeteneğine bağlı olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, dağıtık defter ve blokzinciri teknolojilerinin yanı sıra biyometri, yapay zeka, sanal-artırılmış gerçeklik ve bulut teknolojileri gelecekteki kilit bir rol oynayabilecek teknolojiler olarak listeleniyor.

Bu bilgiler yayınlanan belgenin “Risk Faktörleri” bölümünde yer alırken şu ifadeler de kullanılıyor: “Sonuç olarak, teknolojilerimizi ve platformumuzu sürdürmek, geliştirmek ve iyileştirmek için önemli kaynaklar harcamaya devam etmeyi planlıyoruz. Ancak, bu çabalar beklenenden daha maliyetli olabilir ve başarılı olmayabilir.

Konut kiralama devi kripto para birimleri hakkında bir açıklama yaparsa endüstri yeni bir şok dalgasıyla daha karşılaşabilir. Tıpkı yıllarca süren spekülasyonlardan sonra PayPal‘ın geçen ay kripto para alım/satım hizmeti sunacağını açıkladığında olduğu gibi.

Halka arza hazırlanan Airbnb’nin değerlemesinin 30 milyar dolar üzerinde olması bekleniyor.  Firma, koronavirüs salgınının getirdiği kısıtlamalardan etkilenmesine rağmen 2020’nin 3. çeyreğinde kâr elde etmeyi başardığını açıklamıştı.

PayPal kripto para şirketlerinin peşine düştü

KaynakCoinDesk