Bloomberg’in haberine göre dijital ödeme devi PayPal, potansiyel kripto para şirketi satın alımları için görüşmelerde bulunuyor.

Kullanıcılarına 2021’den itibaren kripto para alım satım hizmeti sunmayı planlamasıyla gündeme gelen şirketin bu sefer de kripto para şirketi satın almakla ilgilendiği ortaya çıktı. Habere göre PayPal bunun için BitGo ile görüşmelere başladı.

Palo Alto merkezli BitGo, 2013 yılında Mike Belshe tarafından kuruldu. Dijital cüzdan hizmeti veren şirket, yapılan işlemler için birden fazla imza gerektiriyor ve kripto para saklama gibi hizmetler sunuyor. BitGo kurumsal yatırımcılar alanına odaklanan ilk şirketlerden biri olduğunu iddia ediyor.

PayPal’ın olası bir satın almada BitGo için ne kadar parayı gözden çıkarması gerektiğine dair net bir bilgi yok, ancak PitchBook’un verilerine göre 2018 yılında 58,5 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesi 170 milyon dolara ulaşmıştı. BitGo’nun yatırımcıları arasında Goldman Sachs, Craft Ventures ve Digital Currency Group gibi isimler yer alıyor.

Her iki tarafın temsilcileri de bu konuya yönelik yorum yapmayı reddetti.

Kripto para dünyasına yönelik çalışmalarını hızlandıran PayPal uzun süredir piyasada dolanan dedikoduları doğruladı ve gelecek sene kullanıcılarına kripto para alım satım hizmeti sunacağını açıkladı. BitGo’nun rakibi Paxos aracılığıyla bu hizmeti sunabilmek için lisans alan şirket, geniş kullanıcı tabanıyla birlikte kripto paranın benimsenme oranını artırabileceğini düşünüyor. Bunun yanı sıra Bloomberg’in haberi, şirketin kripto piyasasına yönelik hedeflerinin ciddi olduğunu bir kez daha gösteriyor.

PayPal kripto para alım satım hizmeti sunmaya başlayacak

KaynakBloomberg