Airbnb CEO’su Brian Chesky’nin Twitter paylaşımına göre Airbnb kullanıcılarının 2022 yılında en çok görmek istediği özellik kripto para ile ödeme seçeneği oldu.

Twitter üzerinden takipçilerine “2022 yılında Airbnb’de en çok hangi özelliğin kullanıma sunulmasını istersiniz?” şeklinde bir soru yönelten Brian Chesky, 2 gün sonra en çok gelen cevapları sıraladı.

Yaklaşık 4000 cevaba göre kullanıcılar Airbnb’ye en çok kripto para ile ödeme seçeneğinin gelmesini istiyor. Kripto para ile ödeme özelliğini sırasıyla, daha net fiyatlandırma ekranı, misafir sadakat programı, güncellenmiş temizlik ücretleri, daha fazla uzun dönem konaklama ve indirim seçenekleri, daha iyi müşteri hizmetleri.

Gelen isteklerin üzerinde hali hazırda çalıştıklarını söyleyen Chesky, kripto ödeme seçeneğinin birden fazla dijital varlıkla birlikte kullanıma sunulacağına dair de ipucu verdi. Airbnb şu anda Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay ve PayPal ile ödeme kabul ediyor.

Chesky daha önce de Airbnb’nin kripto paralarla ödeme ile ilgili çok fazla talep aldığını dile getirmişti. 2022 yılında sisteme kripto para ile ödeme seçeneğinin eklenmesi gezginleri ve dijital göçebeleri hayli sevindirecek gibi görünüyor.

Airbnb kripto para ve blokzinciri teknolojilerini değerlendirebilir