İsviçre merkezli bulut tabanlı SaaS platformu SecuTix ve blokzinciri tabanlı bilet cüzdanı TIXnGO, AFC Ajax’ın biletleme teknolojisi ortakları olduklarını duyurdu.

Bilet etkileşim platformu olan SecuTix 360 bundan sonra Ajax’ın kadın ve genç takımı için kullanılacak. Erkekler takımı ise biletlerini bu platform üzerinden 2021 yılında satmaya başlayacak.

Hollandalı futbol kulübü bu yaz TIXnGO‘yu bir dizi pilot etkinlikte kullanmaya başlamıştı. Eylül ayındaki bir maçta 10 bin taraftar, biletlerini TIXnGO aracılığıyla başarıyla aldı. Nisan 2019’da piyasaya sürülen TIXnGO, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere şifrelenmiş ve doğrulanabilir biletler oluşturmak için blokzinciri teknolojisini kullanan bir mobil bilet cüzdanı. Bu yöntem, sahtecilik riskini azaltıyor, bilet yeniden satışlarını ve transferlerini ise basitleştiriyor.

TIXnGO spor dünyasında zaten kullanılan bir çözüm. Geçtiğimiz Ocak ayında, Lancashire County Cricket Club, kendi sahası Emirates Old Trafford’da tüm yurt içi ve yurt dışı maçları için mobil bilet güvencesi sağlamak adına blokzinciri uygulamasını kullandığını duyurmuştu. Kulüp, platformu 2019 sezonunda da başarıyla denemişti.

Platform, spor dışında COVID-19 kriziyle mücadele etmek için de kullanılıyor. Mayıs 2020’de TIXnGO, bağışıklığı olan bireyleri dijital sertifikalarla tanımlamaya yardımcı olan bir mobil sağlık sertifikası uygulaması olan Health n Go’yu başlatmıştı.

Hollanda futbolu, biletleme için blokzincirini test ediyor

KaynakLedgerInsights