İngiltere ikinci liginde mücadele eden futbol kulübü West Bromich Albion, blokzinciri biletleme platformu TIXnGO ve biletleme çözümü SecuTix 360’ı uygulamak için bilet etkileşim platformu SecuTix ile ortaklık kurdu.

Salgın nedeniyle geçtiğimiz sezon futbol kulüpleri maçlarını boş stadyumlarda oynamak zorunda kaldı. Dolayısıyla kulüpler seyirci gelirlerini artırmak için farklı çözümlere yönelmeye başladı. West Bromich’in biletleme çözümü de bunlardan bir tanesi.

Geleneksel işletmeler müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) çözümleri neyse SecuTix 360 da bir futbol kulübü için eş değer. SecuTix, farklı kanallarda bilet satılmasını ve promosyon kampanyaları yürütülmesini sağlıyor. TIXnGO ise bilet izlenebilirliğini ve orijinalliğini sağlamayı amaçlıyor.

Mobil biletleme sektör için yeni bir kavram değil. Pandemiyle birlikte mekanların bu çözümleri benimseme oranı da ciddi oranda arttı. Her ne kadar mobil biletleme, süreci daha verimli ve daha az zaman alıcı hale getirirse de dolandırıcılığa, uygunsuz yeniden satışa ve çifte satışa maruz kalabiliyor. Blokzinciri teknolojisi ise tüm bu endişeleri giderme potansiyeline sahip.

Biletler blokzinciri kullanılarak şifrelenip günlüğe kaydedildiği için sahte olma riski ortadan kalkıyor. Bu da biletin yeniden satılmasını ve aktarılmasını kolaylaştırıyor. Blokzinciri tabanlı çözümler West Bromwich’in ikincil piyasalar üzerinde daha fazla kontrol sağlamasına da olanak tanıyor. Ayrıca kulüp, potansiyel olarak yeniden satışlara tavan fiyat uygulayabilir ve yeniden satış için şüpheli faaliyetleri izleyebilir.

Ajax futbol kulübü biletleme için blokzinciri kullanacak

KaynakLedger Insights