Uluslararası futbol federasyonu FIFA, Algorand’ı esmi blockchain platformu olarak duyurdu.

Yeni iş birliği, aynı zamanda FIFA’nın Avrupa ve Kuzey Amerika’daki Erkekler Dünya Kupası’nın yanı sıra gelecek yılki Kadınlar Dünya Kupası’na sponsorluğunu da kapsıyor. Algorand, sürdürülebilirliğe güçlü şekilde odaklanan bir blockchain teknoloji şirketi ve 2021’den beri karbon negatif olduğunu iddia ediyor.

Konuyla ilgili olarak FIFA sözcüsü Romy Gai, “Bu duyuru, blockchain dünyasına ve bunun çeşitli uygulamalarda sunduğu fırsatlara resmen girdiği için FIFA açısından heyecan verici,” diyerek şöyle devam etti: “FIFA ekseninde küresel futbol gelişimini desteklemeye devam etme doğrultusunda gelirleri artırmanın en modern, sürdürülebilir ve şeffaf yollarını belirleyip keşfetmek için sürekli çaba göstermeliyiz. Algorand, bu hedeflere ulaşmamıza yardımcı olabilecek ileriye dönük, yenilikçi bir ortaktır.”

FIFA’nın Algorand ile iş birliği, biletleme dahil olmak üzere gelecekteki NFT koleksiyonları veya blokzinciri tabanlı girişimlerin platform tarafından desteklenmesini esas alıyor.

Diğer yandan Algorand FIFA’nın yanı sıra, hükümetler ve DeFi uygulamaları da dahil olmak üzere 2 bini aşkın kuruluşla çalıştığı biliniyor. Bu kapsamda Algorand genel blokzinciri İtalyan telif hakkı derneği SIAE, Santander’in katılımcı olduğu bir emtia tokenizasyon platformu ve birkaç büyük işletmenin tercihi olan karbon ticareti çözümü ClimateTrade tarafından kullanılıyor.

Futbol dünyasına dair son iki detay olarak Crypto.com, geçtiğimiz Mart ayında, FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsorlarından biri olarak duyurulmuştu. Ayrıca AliPay’in sahibi Ant Group’un blockchain yan kuruluşu olan Çin merkezli AntChain de UEFA ile beş yıllık küresel bir ortaklık imzalamıştı.

KaynakLedger Insights