Bu yıl Katar’da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsoru kripto para borsası Crypto.com oldu.

Crypto.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Kris Marszalek, bu ortaklığın küresel olarak Crypto.com’a yönelik daha fazla farkındalık yaratacağını söylüyor. FIFA’nın CCO’su Kay Madati ise kripto borsasıyla ilgili olarak, “Crypto.com, dünya çapında en üst düzey takımları, ligleri, büyük etkinlikleri ve ikonik mekanları destekleme konusunda şimdiden kendini kanıtladı.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Singapur merkezli şirket, Los Angeles merkezli bir kadın futbol takımı olan Angel City Futbol Kulübü’ne kurucu ortak olarak sponsor olmuştu. Şirket ayrıca UFC’nin resmi küresel ‘dövüş kiti’ ortağı olmuştu. Bu da logosunun yarışmalarda sporcular tarafından giyilen UFC kıyafetlerinde yer alacağı anlamına geliyor.

Crypto.com’un spor endüstrisine yönelik yaptığı en dikkat çekici ortaklık ise 700 milyon dolarlık bir anlaşmayla Los Angeles’taki Staples Center’ın isim haklarını alarak Crypto.com Arena’ya dönüştürmesi oldu.

Spor dünyasının kripto ekosistemiyle etkileşimi her geçen gün artıyor. Taraftar token’ları ile hızlanan bu ortaklıklar, bugün dev bütçelere sahip sponsorluklara dönüşmüş durumda. Kripto borsaları arasındaki rekabet kızıştıkça endüstri paydaşları futbol ve basketbol gibi büyük kitlelere hitap eden sektörlere yatırım yapmaya devam edecek gibi görünüyor.

Naomi Osaka daha fazla kadını kriptoya kazandırmak için FTX ile ortaklığa gitti

KaynakThe Block