ABD’deki en büyük kripto para borsalarının önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Super Bowl’da birçok reklam yayımlaması bekleniyor.

Wall Street Journal’in haberine göre Coinbase, Crypto.com ve FTX, Amerika’nın yılın en büyük gösterişli spor etkinliklerinden biri sırasında reklam yayınlamak isteyen birkaç kripto para şirketi arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen Super Bowl, TV’de yaklaşık 91,6 milyon kez izlendi.

NBC’de önümüzdeki Pazar günkü Super Bowl için 30 saniyelik bir reklam spotunun fiyatı tahmini 7 milyon dolar olarak belirlenmiş. Bu da son dört yılın ortalama maliyetine kıyasla 1,6 milyon dolar daha fazla bir miktara tekabül ediyor.

Reklam maliyetlerindeki bu önemli artış, Amerika’nın en büyük kripto borsalarını pek caydırmamış gibi görünüyor. Kripto para sektörünün giderek daha fazla büyümesiyle birlikte sektör oyuncularının agresif reklam kampanyalarında ve sponsorluk anlaşmalarında yer almaktan kaçınmadıklarını görüyoruz. Kasım ayında Crypto.com’un 700 milyon dolarlık bir anlaşmayla Staples Center’ın ismini değiştirmesi en büyük örneklerden biri olarak gösterilebilir.

Diğer taradtan kripto borsaları önemli yatırımcıların ilgisini çekmeye de devam ediyor. FTX kısa bir süre önce 400 milyon dolarlık C Serisi finansman turunu tamamladı ve şirketin değerlemesi 32 milyar dolara çıktı.

Kripto borsalarının Super Bowl’da yapacağı çıkartma bir nevi sektördeki markalarının değerinin hangi noktaya geldiğini de gözler önüne seriyor.

Staples Center’ın ismi 700 milyon dolarlık anlaşmayla Crypto.com olarak değişiyor

KaynakThe Block