Kripto para borsası Crypto.com, Los Angeles’taki Staples Center’ın sahibi ve işletmecisi olan AEG ile ABD’deki en ünlü spor ve eğlence mekanlarından birinin adını değiştirmek için 20 yıllık bir anlaşmaya imza attı.

Basketbol takımları Lakers, Clippers, Sparks ve buz hokeyi takımı Kings olmak üzere dört profesyonel spor takımının resmi evi olan Staples Center, “Crypto.com Arena” olarak yeniden adlandırılacak. Ayrıca salon 15’in üzerinde GRAMMY Ödülleri gösterisine ev sahipliği yaptı ve önümüzdeki Ocak ayında yapılacak olan GRAMMY Ödülleri’ne de ev sahipliği yapacak.

Anlaşma hakkında bilgi sahibi bir kaynak The Block’a verdiği demeçte, Crypto.com isim hakları için AEG’ye 700 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Bu da onu spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmalarından biri yapıyor. Crypto.com tarafından yapılan açıklamaya göre anlaşma kripto değil, nakit olarak yapıldı.

Staples Center yeni ismine 25 Aralık’ta kavuşacak. Fiziksel tabelaların ise gelecek yıl Haziran ayına kadar değişmesi bekleniyor. 1999’daki ilk açılışından bu yana merkezin adı ilk kez değiştiriliyor. O zamanlar, bir Amerikan ofis malzemeleri perakendecisi olan Staples, 20 yıl boyunca merkeze adını vermek için 120 milyon dolar harcamıştı.

Kripto firmaları spor sponsorluğu anlaşmalarına milyonlarca dolar harcıyor. FTX, Coinbase, Binance ve BitMEX, futbol, ​​basketbol, ​​beyzbol, kriket ve Formula 1 takımları dahil olmak üzere çeşitli spor organizasyonlarıyla bu tür ortaklıklar imzaladı ve imzalamaya da devam edecekler gibi görünüyor.

Kripto kullanıcılarının sayısı 6 ayda ikiye katlandı

KaynakThe Block