Crypto.com’un verilerine göre kripto kullanıcılarının sayısı 2021’in ilk yarısında ikiye katlandı. Borsa tarafından yürütülen araştırmada Haziran ayı sonuna kadar 220 milyondan fazla kripto kullanıcısı tespit edildi.

Şirket, en büyük 24 kripto para platformunun rakamlarını derlemek için zincir üzerindeki verileri ve diğer parametreleri kullandığını söyledi.

Verilere göre özellike Şubat-Mayıs ayları arası en hareketli dönem olarak dikkat çekiyor. Bu dönemde kullanıcıların sayısının 106 milyondan 203 milyona çıktığı görülüyor. Mayıs ayındaki büyümenin çoğunun altcoin’lerin benimsenmesinden geldiği düşünülüyor. Altcoin sahiplerinin piyasadaki payı Ocak ve Nisan aylarında %20 seviyesindeyken Mayıs ve Haziran aylarında bu oran %37 seviyesine yükseldi.

Geçmiş verilere bakacak olursak kripto kullanıcıların sayısının 65 milyondan 100 milyona çıkması yaklaşık 9 ayı bulmuştu. Yeni verilere göre ise piyasa 6 ayda yaklaşık 110 milyon yeni kullanıcı kazanmış.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek’in konuya yönelik yaptığı açıklama şöyle: “2021’in ilk yarısında platformumuzda ve sektör genelinde gördüğümüz büyüme çok cesaret verici. Kripto para birimini her cüzdana koyma hedefimizi sürdürürken yoğun yatırım yapmaya devam edeceğiz.

PayPal kripto alanında kaydettiği ilerlemeden memnun

KaynakCoinDesk