İki eski PayPal yöneticisi, bankalar, tüccarlar ve ödeme sağlayıcılarının dünya çapında dijital para birimlerinde işlem yapmaları için bir küresel ödeme ağı başlattı.

Eski PayPal iş ve teknoloji liderleri Jim Nguyen ve Nas Kavian tarafından kurulan Six Clover, şimdiden Borderless Capital, BCW Group, Grupo Supervielle gibi kurumların yatırımlarıyla destekleniyor.

Girişim, “yeni bir finans çağına girerken, işletmelerin günümüzün para hareketi sürecinde verimsizlikleri azaltan modern bir ödeme altyapısına ihtiyacı olduğunu” savunarak Swift‘i hedef alıyor.

Algorand blokzinciri üzerine inşa edilen yeni merkeziyetsiz Rapid ödeme ağı, kuruluşların dijital para birimlerinin verimliliğini ve ölçeğini kullanarak gerçek zamanlı ödemeleri entegre etmesine ve etkinleştirmesine olanak sağlayacak.

Entegre edildikten sonra işletmeler, daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli sınır ötesi ödemeler sağlamak için merkezi olmayan finans ekosistemine bağlanabilecekler. Rapid, zincir üzerinde itibari parayı temsil etmek için USDC dahil olmak üzere düzenlenmiş sabit paraları kullanır ve gönderici ile alıcı arasında anında değer aktarımını sağlar.

Six Clover CEO’su Jim Nguyen konuyla ilgili olarak: “Six Clovers, yerel ve sınır ötesi ödemelerle ilgili günümüzün birçok sorununu çözen ve yepyeni bir dijital finans fırsatları dünyasının kapısını açan yeni nesil bir ödeme altyapısıdır. Finansal kurumları, ödeme sağlayıcıları ve tüccarları, dijital para birimlerinde küresel olarak sorunsuz, güvenli bir şekilde hareket etmek ve işlem yapmak için blok zinciri yerel ödeme altyapısıyla donatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

PayPal stablecoin’i araştırıyor

KaynakFinextra