PayPal, Birleşik Krallık’ta kripto hizmetini başlattı. Önümüzdeki haftadan itibaren şirket, ülkedeki kullanıcılarının kripto para birimleri satın almasına, satmasına ve tutmasına izin verecek.

Birleşik Krallık, geçtiğimiz yıl Ekim ayında ABD’deki lansmandan sonra PayPal’ın kripto hizmeti için genişlediği ilk uluslararası pazar oldu. ABD’li kullanıcıları gibi, PayPal’ın Birleşik Krallık müşterileri de dört kripto para birimini alıp satabilecekler: Bitcoin (BTC), ether (ETH), litecoin (LTC) ve bitcoin cash (BCH).

Şirket Birleşik Krallık genişlemesi için de mevcut ortağı Paxos ile birlikte çalışacak. Paxos, PayPal’ın şu anda harici cüzdanlara para çekilmesine izin vermediğini, ancak bunun işlevselliğini araştırdığını söylüyor.

Birleşik Krallık’taki PayPal kullanıcıları, 1£ veya 1$ gibi düşük bir tutarla kriptoya yatırım yapmaya başlayabilir, ancak maksimum yatırım tutarının sınırları bulunuyor. Birleşik Krallık’taki kullanıcılar haftada 15.000 sterlin değerinden fazla kripto satın alamayacak. ABD’de ise bu satın alma limiti haftada 100.000 dolar olarak belirlenmişti.

PayPal ayrıca, doğrudan olmasa da ABD kullanıcılarının kripto kullanarak alışveriş yapmalarına izin veriyor Teknik olarak, kullanıcılar kripto varlıklarını satıyor ve PayPal tüccarlarına itibari para olarak ödeme yapıyor. Bunların hepsi arka planda gerçekleşiyor. PayPal’ın Venmo ödeme uygulaması da kullanıcıların ABD’de kripto satın almalarına, satmalarına ve tutmalarına olanak tanıyor, ancak Venmo, Birleşik Krallık’ta henüz mevcut değil.

PayPal’ın kripto işlem hacimlerinin ne olduğu veya şirketin kripto hizmetinden ne kadar para kazandığı belirsizliğini koruyor. Square ve Robinhood’dan farklı olarak PayPal, kripto işiyle ilgili finansal bilgi sağlamıyor.

PayPal, kripto alım satım hizmeti sağlamanın yanı sıra kripto yatırım alanında da aktif bir görüntü çiziyor. Şirketin risk sermayesi birimi TaxBit, TRM Labs ve Talos gibi girişimleri destekledi. Bu yılın başlarında PayPal, kripto güvenlik şirketi Curv’u da satın aldı.

PayPal kripto alanında kaydettiği ilerlemeden memnun

KaynakThe Block