Online perakende devi Alibaba, blockchain altyapısı ile alan adı yönetim sistemi için patent başvurusunda bulundu.

Sistemin amacı blockchain ağları üzerinde çalışan bir alan adı (domain name) sistemi kurmak. Patent başvurusu yapılan sistem temel olarak sahibinin dijital imzasını içeren bir blockchain alan adı oluşturuyor. Bu alan adı sertifikası başka bir blockchain sistemine de aktarılabiliyor.

Patent başvurusunda “UBCDN (Unified Blockchain Domain Name) kaydı, bir alan adının benzersiz olarak blockchain ağındaki bir halka üzerinde kaydedilmesidir” ifadesi yer alıyor.

Sistem üzerindeki kayıtlı sertifikanın kim tarafından yayınlandığını ve güvenilir bir yapıya dayanıp dayanmadığını doğrulanabiliyor.

15 Ağustos’ta yapılan başvuru şirketin Kasım 2018’de yaptığı ilk başvurunun bir uzantısı. Alibaba UBCDN adı verilen bu sistemle alan adları kaydının kolaylaştırmasını hedefliyor.

Şirket başvurusunda bir blockchain alan adı ve bu ada bağlı bir zincir tanımlayıcısı olan UBCDN mesajı oluşturmak amacıyla özel bir bilgisayar sistemi kullanılmasını da öneriyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Alibaba blockchain teknolojisini küresel kurumlar ve markalar için fikri mülkiyet sistemine uygulamayı planladığını açıklamıştı. Şirketin blockchain teknolojisine olan ilgisi bir süredir devam ediyor ve gelecekte de e-ticaret devinin yeni teknolojilerle karşımıza çıkması müşterilerini şaşırtmayacaktır.