Sektörü yakından takip edenler Apple, Facebook ve Google gibi mega şirketlerin kripto para alanına yönelik hamlelerini bilmek istediği için iş ilanlarını takip ediyor ve buradan birtakım çıkarımlara varabiliyorlar. Bu sefer spot ışıkları Amazon’a çevrildi.

Amazon geçtiğimiz günlerde yeni ödeme ürünleri için bir vizyon ve yol haritası oluşturmak amacıyla “Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri” için bir iş ilanı listeledi. Bu iş ilanından sonra yapılan çıkarımlar daha sonra Amazon tarafından yapılan bir açıklamayla da desteklendi.

Bir Amazon sözcüsü tarafından medya kuruluşlarıyla paylaşılan açıklamaya göre dünyanın en büyük online perakendecisi kripto para alanında meydana gelen yenilikleri ve fırsatları keşfediyor.

Açıklamada kullanılan ifadeler şöyle: “Kripto para alanında meydana gelen yeniliklerden ilham alıyoruz ve bunun Amazon’da nasıl görünebileceğini araştırıyoruz. Geleceğin modern, hızlı ve ucuz ödemeleri mümkün kılan yeni teknolojiler üzerine kurulacağına inanıyor ve bu geleceği mümkün olan en kısa sürede Amazon müşterilerine sunmayı umuyoruz.

“Keşfetmek” tabiri, neredeyse sınırsız kaynakları ve binlerce çalışanı olan devasa bir şirket için çok şey ifade edebilir. Verilen iş ilanına göre Dijital Para Birimi ve Blockchain Ürün Lideri kripto para birimleri, merkez bankası dijital para birimleri ve dağıtık defterler konusunda uzmanlığa sahip olmalı. Yeni işe alınacak kişinin ayrıca bir “lansman stratejisi” geliştirmesi de bekleniyor. Tüm bunlar şirketin, kriptonun kendisine neler sunabileceğine ciddi bir şekilde baktığını gösteriyor.

Amazon blokzinciri sektörünün öncülerinden biri haline geliyor

KaynakDecrypt