Donanım üreticisi AMD, kripto para madenciliği ekipmanları için oynadığı kumardan sonra blokzinciri oyun alanına giriyor.

Şirket, aralarında Ubisoft ve ConsenSys’in de bulunduğu Blokzinciri Oyun İttifakı’na katıldığını açıkladı. AMD bu hamlesiyle endüstri ortaklarına, “oyunların yaratılma, yayınlanma, satın alınma ve oynanma şeklini potansiyel olarak değiştirebilecek yüksek performanslı bilgi işlem teknolojileri” sunmayı planlıyor.

AMD ayrıca blokzinciri tabanlı oyun pazar yeri Robot Cache ve Ultra ile de ortaklığa gitti. Her ikisi de AMD’nin Ryzen işlemcilerini ve Radeon grafik kartlarını “en iyi” kriptografi işlem performansı için kullanacak.

AMD’de blokzinciri teknolojisinden sorumlu müdür Joerg Roskowetz konuyla ilgili olarak: “Blokzinciri teknolojisi hem oyunculara hem de yayıncılara daha geniş seçenek, güvenlik ve esneklik getiriyor. Yeni nesil blokzinciri oyun platformları, oyunculara özel çevrimiçi içeriğe erişim sağlayacak ve onlara gerçekten sahip olmaları için yeni yollar sunacak.” ifadelerini kullandı.

AMD 2018’in ilk çeyreğinde elde ettiği 1,65 milyar dolarlık gelirin yüzde 10’unu kripto para madencilik ekipmanlarından elde etmişti. Ondan sonraki ki çeyrek boyunca bundan elde edilen gelirler düştü ve sonunda tamamen kayboldu. 2019’un üçüncü çeyrek verilerinde de şirket kripto madencilik gelirlerine yönelik herhangi bir rakam açıklamadı.

Şimdi ise blokzinciri oyun alanına gözünü diken AMD, blokzinciri destekli yeni uygulamalar,  hizmetler ve kullanım senaryoları sunmayı hedefliyor.

KaynakThe Block