Amerika Savunma Bakanlığı yetkilileri, Philadelphia’da düzenlenen toplantıda, Blockchain teknolojisinin afet yardımlarının iyileştirilmesi için muazzam potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ülkenin Savunma Lojistik Ajansı, afet yardımlarında Blockchain teknolojisini kullanmak için özverili bir çalışma yürütüyor.

Savunma Lojistik Ajansı’nın (DLA) Birlik Desteği bölümünün, Blockchain’in önemine dikkat çekmek için bu ay Philadelphia’da düzenlediği toplantıda, 2017 yılında Porto Riko’da büyük yıkıma sebep olan Maria Kasırgası örnek gösterildi. Blockchain teknolojisinin bu kasırgada büyük yardımı olabileceğinden bahsedildi. Toplantıya, Birlik Desteği’nin Sürekli Süreç İyileştirme (CPI) ofisi ev sahipliği yaptı.

CPI’de yönetim analisti olarak görev yapan Elijah Londo, etkinlikte yaptığı açıklamada:

“Gerçekten büyük bir potansiyel var. Dikkat ederseniz, uzmanlar Blockchain’i internet ile kıyaslıyor. İnternetin iletişim biçimlerine getirdiği değişim gibi, Blockchain de güven ve işlemler üzerinde devrim yaratıyor.” diye konuştu.

Coindesk’in haberine göre DLA şu sıralar lojistik süreçlerini merkezi sistemler üzerinden kontrol ediyor. Bu da süreçlere dahil olan diğer katılımcıların, güncel ve doğru bilgiye sahip olup olmadıklarına emin olmalarını zorlaştırıyor. Etkinlikte sunulan DLA raporunda, Blockchain teknolojisini kullanarak tedarik zinciri süreçlerinin iyileştirilebileceği ve gönderi şeffaflığının artacağından bahsedildi. DLA İnşaat ve Ekipman biriminin müdür yardımcısı Marko Graham, konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

“Yardım süreçlerinde Blockchain’in bize büyük destek sağlayacağını düşünüyorum. Gerekli malzeme özelliklerinin paylaşılması, üretici firmalardan gelen verilerin takibi ve taşıma işlemlerinin düzgün yapılması için Blockchain bize yardımcı olabilir. Bu yüzden teknolojiyi araştırıyor, kendimizi en az sistemin kendisi kadar zeki hale getirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Blockchain teknolojisinin potansiyel kullanım alanlarına bir başka örnek de, ayın başlarında Amerika İç Güvenlik Bakanlığı tarafından verilmişti. Bakanlık, teknolojinin belgede sahtecilik karşısında kullanılabileceğini belirtmiş, bu probleme çözüm getirecek girişimlere 800 bin dolarlık yatırım yapacağını duyurmuştu.