Çin merkezli araç paylaşım devi Didi Chuxing ülkenin merkez bankası destekli dijital para birimini test etmeye hazırlanıyor.

Didi’den gelen açıklamaya göre şirket, Çin Merkez Bankası ile dijital yuan’ı test etmek için bir anlaşmaya imza attı. Didi’nin açıklamasına göre DCEP olarak da anılan para birimi, dijital ekonominin kilit altyapısı haline gelecek. Şirket, dijital ekonominin reel ekonomiye entegrasyonuna yardımcı olmak için Çin Merkez Bankası ile ortak çalışacağını da açıklamasında belirtiyor.

Henüz ayrıntılar belli olmasa da Didi’nin kullanıcı tabanını göz önünde bulunduracak olursak bu anlaşma DCEP’nin dünyadaki ilk gerçek uygulaması olabilir. Softbank ve Apple destekli Didi, 550 milyondan fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirket 2016’da Uber’in Çin şubesini satın almıştı.

Platformunda hali hazırda Alipay ve WeChat Pay‘i destekleyen Didi, dijital parayı deneyimlemek için iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Çin’de 2014 yılında geliştirilmeye başlanan dijital para çok yakında genel kullanıma sunulabilir. Dijital parayı test etmek için daha önce dört ticari banka ve üç telekom devi ile ortaklık kuran hükümet, test için Starbucks, McDonalds ve Subway gibi şirketlerle de bir işbirliğine gidebilir.

IMF, CBDC’lerin avantajlarını ve dezavantajlarını paylaştı

KaynakTheBlock