Arf ve Tempo, Stellar blockchain ağı üstünde yeni ödeme yolları ve hizmetler oluştururken, finansal hizmetlere eşit erişim sağlama çalışmalarına hız veriyorlar.

Küresel bir stablecoin (sabit akçe) hazinesi, işletme sermayesi finansmanı ve lisanslı para hizmeti işletmeleri (MSB’ler) için sınır ötesi ödeme sağlayıcısı olan Arf, Stellar ağını kullanarak Avrupa’dan Filipinler’e yeni bir ödeme koridoru sağlamak için Tempo Payments ile ortaklık kurdu.

1980’de ülkenin GSYİH’sının yüzde 1,9’una denk gelen yabancı işçilerin ülkeye getirdiği döviz miktarı, istikrarlı bir şekilde yükselerek Filipinler ekonomisinde önemli bir rol alıyor.

Dünya Bankası’na göre, kişisel döviz transferleri 2020’de Filipinler’in GSYİH’sının yüzde 9,66’sını oluşturuyor, bu da hem gönderenler hem de alıcılar için havale deneyimini iyileştirmek için milyarlarca doların sınırlardan aktığı anlamına geliyor.

Circle tarafından piyasaya sürülen dünyanın en hızlı büyüyen dolar dijital para birimi olan Stellar USDC, bu yeni Tempo/Arf koridorunun önemli bir bileşeni. Tempo, göndericilerden Euro kabul ediyor ve yeni akışı oluşturmak için Stellar USDC’ye dönüştürüyor. Ardından Arf, Tempo için Stellar USDC’nin, alıcı tarafta yerel para birimine dönüştürüleceği Filipinler’deki yerel bir ödeme ortağına transferine izin veriyor.

Böylece uluslararası para transferlerinde ciddi anlamda düşük işlem maliyetleri ve hızlı işlemler mümkün hale geliyor.

Arf ve Tempo hakkında daha fazla bilgi almak için web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Blokzinciri altyapısı ile uluslararası para transferinde yeni çözüm: Arf

KaynakStellar