IBM, blokzinciri teknolojisini geliştirmek için Facebook ile iş birliği yapmaya istekli olduğunu belirtti. IBM yöneticilerinden Jason Kelley, blokzinciri ekosistemini geliştirmenin bir “takım sporu” olduğunu söylüyor.

IBM’de blokzinciri genel müdürü olarak görev yapan Kelley, CNBC’ye verdiği bir röportajda kendi müşterilerinin Facebook ile çalışmaya hazır ve bir araya getirmek için herkesle çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Kelley Facebook’un büyüklüğünün blokzinciri teknolojisine daha fazla geçerlilik kazandıracağını vurgularken Facebook’un kripto para birimi projesi olan Libra hakkında ise herhangi bir yorumda bulunmadı.

Libra sabit akçesi sosyal medya devinin blokzinciri teknolojisini finansal hizmetler endüstrisine uygulama konusundaki hedeflerini gerçekleştirmesi için kilit bir rol oynayabilir.

IBM ise sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için patentli Stellar blokzincirini geliştirmeye odaklanmış durumda ve Stellar’ı kullanan uluslararası bir ödeme sistemi olan World Wire projesini başlattı. World Wire, geleneksel uluslararası ödeme sistemlerine karmaşıklık ve maliyet katan bankacılık aracılarını, dağıtık bir ağ üzerinden gönderilen dijital varlıklarla değiştirmeyi amaçlıyor.

Yerel fiat para birimleri tarafından desteklenen sabit akçeler, geleneksel bankacılık aracılarının yerine geçen en iyi dijital varlıklardan biri olarak gösteriliyor. Her iki teknoloji devinin de blokzinciri çerçevesinde bu konuya odaklanmış olmaları gelecekte önemli bir iş birliği görmemize yol açabilir.

KaynakCoinDesk