Uluslararası para transferi hizmetinde komisyonları sıfıra indirmeyi hedefleyen yerli girişim Arf, geliştirdiği yeni “Layer 2” blokzinciri teknolojisini kullanıyor.

Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin tanınmış isimleri arasında yer alan Berhan Kongel, Kazım Rıfat Özyılmaz, Ahmet Özcan ve Ali Erhat Nalbant tarafından bu yılın başında kurulan Arf, blokzinciri teknolojisi ile hızlı ve ucuza para transferi yapmaya olanak sağlıyor.

Arf, geliştirdiği “Layer 2” performans blokzinciri teknolojisi ile itibari (fiat) paraları, blokzinciri altyapısı ve kripto borsaları birbirine, regülasyonlara uygun bir şekilde, bağlayarak çalışıyor.

Arf, 8 ay Ar&Ge yaptığı teknolojisini detaylandıran “whitepaper” ile dünyanın en tanınmış konferanslarından ESORICS’in bünyesinde, 24-26 Eylül tarihleri arasında Lüksemburg’da düzenlenecek, “3rd International Workshop on Cryptocurrencies and Blockchain Technology CBT’19” çalıştayında sunum yapmaya davet edildi.

Uluslararası para gönderim komisyonlarının dünya ortalamasının %7, gelişmekte olan ülkelerde ise %20’ye vardığı bir dönemde Arf, geliştirdiği teknoloji ile bütün para gönderme koridorlarında bu oranı öncelikle beta sürecinde %1’in altında tutmayı ve devam eden anlaşma süreçleri ile ileriki dönemde sıfıra çekmeyi öngörüyor. Dünyada bütün para transferi koridorlarını %5 komisyonun altına çekmek aynı zamanda BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SDG) içerisinde.

Arf’ın gelir modeli kişisel kullanımın üzerinde olan hacimleri hedefliyor. Başta Facebook Libra olmak üzere bankacılık ve para hizmetleri sektörünü değiştirmeye odaklanan diğer girişimlerin aksine kendi kripto para birimini çıkarmayan Arf’ın vizyonu, kalkınmakta olan ülkelerde kapsayıcı finansal hizmetler sunmak.

1 Milyon USD pre-seed yatırım hedefi

Arf, 20 yılı aşkın girişimcilik tecrübesine sahip kurucu takımının yanında, danışma kurulunda 212 Ventures kurucusu Ali Karabey, Birleşmiş Milletler danışmanı ve Blockchain 100 liderlerinden Aly Madhavji, uluslararası bankacılık ve para gönderim uzmanı Faisal Khan gibi önemli isimler var. Ayrıca Türkiye’nin ilk kalkınma odaklı risk sermaye fonu olan idacapital’in liderlik ettiği pre-seed yatırım raundunda Arf’ın hedefi birinci fazda yıl sonuna kadar 1 Milyon USD. idacapital, 19 yatırım fonu ile Capria Network’ün üyesi ve Capria Network 37 gelişmekte olan ülkede etki odaklı yatırımlarına devam ediyor.

80 Milyar Dolarlık Global Pazar Hacmi

Gelişmekte olan ülkelerde yıllık 550 Milyar Dolarlık uluslararası para gönderim pazarının yıldan yıla %15 büyüyen 80 Milyar Dolarlık “Uluslararası Dijital Para Gönderimleri” dikeyinde yer alan Arf’ın hedefinde; teknik altyapı sorunları ve dalgalanan yerel para birimleri nedeniyle yüksek komisyonlar ödenen Güney Amerika, Orta Doğu, Asya ve Afrika’daki gelişmekte olan ülkeler bulunuyor.

Arf hakkında daha fazla bilgi edinmek ve gelişmelerden haberdar olmak için https://www.arf.one adresini ziyaret edebilirsiniz.